Turneringer og elektronskydningens fremtid

Kære medlemmer.
Hermed lidt nyt.

Det er tid til at tilmelde sig diverse turneringer, så jeg vil gerne vide om der er nogen af jer som vil skyde regionskydninger og postskydning, gerne snarest.

Nedenfor kan i læse lidt om Elektronskydningens fremtid ifølge skydeudvalget. Det bliver lidt spændende at se hvad der kommer til at ske og om det så kan genoplive vores sport, men det bliver nok et sejt træk.

Brev fra skydeudvalget.

August 2017

Elektronskydningens fremtid

Ifølge IPC vil elektronskydning fremover følge reglerne fra ISSF (som også de seende gør).
De eneste undtagelser herfra, er omfattet i det regelsæt for VI shooting sport (VI = Visually Impaired, = synshandicap), der er udsendt for ganske nylig.

Dette medfører så, at de forventer, at skydningen skal afvikles på den helt almindelige riffelskive. Det vil selvfølgelig være lidt af en omvæltning for vore skytter – men det vil det også for de andre, for alle elektronskytter har tidligere skudt på en skive, der svarede til luftpistolskiven. Umiddelbart kan det give anledning til lidt frustration, men da situationen er ens for alle, kan man ikke rigtigt angribe det.

De nye regler er lavet, fordi man nu forventer, at VI-skydning fremover skal være en del af paraskydning. Det har vi kæmpet for i mange, mange år, så det er meget positivt. Vi kan have vores bekymringer, på grund af beslutningen om at bruge den mindre riffelskive, men der er mange lande involveret i forhandlingerne, og så kommer der tidspunkter, hvor man er nødt til at give sig lidt.

Det vil kun være tilladt at bruge sigtesystemer fra VIASS eller EKO (i international sammenhæng),
og disse nyere systemer er en del mere præcise end vore ældre systemer, og derfor giver det formentlig god mening at bruge den mindre skive.

Fra den 12. til den 17. september afholdes Alpine Cup 2017 i Innsbruck, et stort test-stævne i Østrig, og efter dette, vil der forhåbentlig være fuldkommen klarhed over alle detaljer. Derfor afventer skydeudvalget stævnet, inden udvalget træffer de sidste beslutninger, som får konsekvens for de nationale turneringer – I første omgang for deltagelsen I Masters turneringen 2017-2018.

(Ligeledes kan sammensætningen på HOLD til DM blive ændret – nærmere herom senere).

Skydeudvalget

På klubbens vegne
Torben Frederiksen
Formand
30495920

torben

Jeg er Formand for AalborgElektronskydning vi er en klub under Dansk Blindesamfund og klubben er baseret på skydning for synshandicappede men alle som har lyst kan frit melde sig ind i klubben. jeg er også webmaster for klubbens hjemmeside.

Skriv et svar